TAPAHTUMAINFO

Helsinki10 juostaan 26.9.2020!

Helsinki10 2020

Helsinki10 juostaan 26.9.2020 klo 11.00 startilla.

MAALI

Helsinki10:n lähtö ja maali sijaitsevat Helsingin keskustassa.

REITTI

Vuoden 2020 reitti julkaistaan lähempänä tapahtumaa, Vuoden 2019 reitti löytyy täältä!

KILPAILUNUMERO

Kilpailunumero on henkilökohtainen ja numerolappu tulee kiinnittää juoksupaidan etuosaan näkyvästi. Numeroa ei saa taittaa, vaan sen tulee olla näkyvissä koko matkan ajan. Kilpailunumeron nouto tapahtuu kisatoimistosta  kisaviikolla. Voit noutaa samalla myös kaverisi numeron. Tulet saamaan tekstiviestitse tiedon kilpailunumerostasi tapahtumaviikolla.

Kisatoimiston aukioloajat (päivitetään):

Perjantai 25.9.2020
Lauantai 26.9.2020

Suosittelemme noutamaan numerosi perjantain aikana ruuhkien välttämiseksi.

TAPAHTUMATORI

Tapahtumatori sijaitsee maalialueen välittömässä läheisyydessä Kansalaistorilla

INFOPISTE

Helsinki10:n infopiste sijaitsee lähdössä ja maalissa.

VARUSTESÄILYTYS

Varustesäilytys on juoksijoille ilmainen ja varusteiden jättöpiste sijaitsee lähdössä, josta ne kuljetetaan maaliin.

Varusteet tulee jättää varustesäilytykseen niille merkityssä pussissa. Pussin saat numeroa noutaessasi. Pussin remmiin kiinnität tarran, jossa on oma juoksunumerosi.

Ylimääräiset tavarat, jotka eivät mahdu varustesäilytyspussiin, tulee jättää itse maalialueen varustesäilytykseen.

AIKARAJA/SUORITUSAIKA

Helsinki10:n maksimisuoritusaika on tunti ja neljäkymmentä minuuttia (1h 40 min). Jos aika ylittyy, emme voi valitettavasti taata osallistujalle aikaa, sijoitusta ja maali/reittihuoltoa ja väliaikapisteiden jälkeen tulemme ohjaamaan maaliin ne juoksijat, jotka eivät kykene 1h 40 min loppuaikaan.

AJANOTTO JA AJANOTTO-CHIPPI

Helsinki10:llä ajanotto tapahtuu chipillä, joka on kiinnitetty kilpailunumeroon. Jokaisen juoksijan tulee kiinnittää numero paidan etupuolelle ja sen tulee olla esillä paidassa koko juoksun ajan. Numeroa ei saa taittaa. Chippiä/numeroa ei tarvitse palauttaa maalissa. Jokainen juoksija saa brutto- ja nettoajat.

ELIITTIJUOKSIJAT

Vuonna 2019-2020 seuraavien aikojen alittaneet pääsevät osallistumaan ilmaiseksi mukaan:

Miehet

5000 m/5 km 15.30
10 000 m/10 km 32.30
Puolimaraton 1.12.00
Maraton 2.40.00

Naiset

5000 m/5 km 17.30
10 000 m/10 km 36.30
Puolimaraton 1.21.00
Maraton 3.00.00

Eliittijuoksijoiden osallistumisessa, majoitusjärjestelyissä ja matkakorvauksissa ota yhteys:

Tuomo Salonen
Athletes’ Liaison for Helsinki Half Marathon
tuomo.salonen (at) runhigh.fi
IAAF Authorised Athletes’ Representative

hOTELLI 

Hotellin huonetarjouksista tiedotetaan pian:

JUOMAPISTEET

Helsinki10:n reitillä on kaksi (2) juomapistettä. Toinen juomapisteistä sijaitsee noin 4 km kohdalla Hernesaaressa ja toinen noin 8 km kohdalla Ruoholahdessa.

Juotavaa tarjolla myös maalihuollossa.

JÄNISPALVELU

Helsinki10:llä löytyy jälleen jänikset useampaan eri vauhtiin tähdäten. Nopeammat jänikset juoksevat bruttoaikaa eli kellot laitetaan käyntiin lähtölaukauksesta. Rauhallisemman vauhdin jänikset juoksevat nettoaikaa eli laittavat lähtöviivalta kellon liikkeelle.

Tarkemmat jänisten aikaryhmät julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

PALKINNOT

Yleisen sarjan kolme (3) parasta ja ikäsarjojen voittajat palkitaan palkintopokaalein.

Helsinki10:n yleisessä sarjassa palkitaan lisäksi rahapalkinnoin:

Miehet
1. 400 EUR
2. 250 EUR
3. 150 EUR

Palkintorahat puolitetaan jos aika 31:00 tai yli.
Ei ollenkaan palkintorahoja jos aika 33:00 tai yli.

Naiset
1. 400 EUR
2. 250 EUR
3. 150 EUR

Palkintorahat puolitetaan jos aika 35:00 tai yli.
Ei ollenkaan palkintorahoja jos aika 38:00 tai yli.

Rahapalkinnot toimitetaan tapahtuman jälkeen.

RYHMÄT

Tarjoamme yli 5 henkilön ryhmille alennuksen voimassa olevista hinnoista. Kysy lisätietoja: info@helsinkihalfmarathon.fi. Ryhmäalennus on voimassa rajoitetun ajan eikä sitä voi yhdistää muihin alennuksiin.

NUORISOALENNUS

Oletko 25-vuotias tai nuorempi (syntynyt 1995 tai myöhemmin)? Syötä ilmoittautumislomakkeelle alennuskoodi HKI10NUORISO2020 ja saat 25 % alennuksen ilmoittautumismaksusta. Tarjous on voimassa rajoitetun ajan. Ilmoittautuminen onnistuu tapahtuman ilmoittautumislomakkeelta, ks. Ilmoittaudu-sivu. Nuorisoalennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

SARJAT

Helsinki10:n kilpasarjat ovat Suomen Urheiluliiton ja IAAF:n sääntöjen mukaisesti: Miehet yleinen, Naiset yleinen. Tämän lisäksi tapahtumassa on myös ikäsarjat 40, 45, 50, 55 ja 60 sekä miehille että naisille. Juoksijat sijoitetaan ikäsarjoihin automaattisesti syntymäajan perusteella. Yleinen sarja sisältää kaikki juoksijat. Lisäksi tapahtumassa on oma sarja muunsukupuolisille.

SÄÄNNÖT

Osallistuja sitoutuu noudattamaan järjestäjien sääntöjä ja ohjeistuksia kilpailupäivänä.

TULOKSET

Tapahtumassamme on käytössä livetulospalvelu. Linkki tulospalveluun julkaistaan lähempänä tapahtumaa. Edellisten vuosien tulokset löytyvät täältä.

VAPAAEHTOISEKSI TAPAHTUMAAN?

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä Helsinki10:llä? Täytä kaavake! 

HASHTAGIT

#Helsinki10 #WeRunHelsinki

Osallistuminen

OSALLISTUMISEN PERUUTUS

Osallistumisen peruutuksista ei tarvitse erikseen ilmoittaa..

OSALLISTUMISEN SIIRTO

Osallistumisen siirto on mahdollista

1. Seuraavan vuoden tapahtumaan

Lääkärintodistuksella on mahdollista siirtää osallistuminen seuraavaan vuoteen 5 euron siirtomaksua vastaan 5.9.2020 mennessä. Tämän jälkeen siirtomaksu seuraavan vuoden tapahtumaan on 10 euroa. Siirto on tehtävä viimeistään 22.9.2020.

2. Toiselle henkilölle

Osallistuminen on mahdollista siirtää toiselle henkilölle (22.9.2020 mennessä). Siirtotilanteessa hyvitämme siirtohetkellä voimassaolevasta ilmoittautumismaksun hinnasta sen hinnan, joka alkuperäisestä ilmoittautumisesta on maksettu. Mikäli siirtohetken ilmoittautumismaksu on samanhintainen tai korkeintaan 5 € kalliimpi kuin alkuperäinen maksu, hyvitys on korkeintaan 5 € alle siirtohetken hinnan.

Huom! Liikuntaeduilla tehtyä maksua ei voi siirtää toiselle henkilölle.

3. Toiseen tapahtumaan

Osallistuminen on mahdollista siirtää saman vuoden toiseen #werunhelsinki -tapahtumaan (22.9.2020 mennessä). Siirtotilanteessa hyvitämme kohdetapahtuman siirtohetkellä voimassaolevasta ilmoittautumismaksun hinnasta sen hinnan, joka alkuperäisestä ilmoittautumisesta on maksettu. Mikäli siirtohetken ilmoittautumismaksu kohdetapahtumassa on samanhintainen tai korkeintaan 5 € kalliimpi kuin alkuperäinen maksu, hyvitys on korkeintaan 5 € alle siirtohetken hinnan.

Miten teen siirron?

Siirtäessäsi osallistumista toiseen tapahtumaan, toiselle henkilölle tai seuraavalle vuodelle, otathan yhteyttä sähköpostitse info (ät) helsinkihalfmarathon.fi.

Tarvitsemme siirtoasi varten sähköpostiviestissä seuraavat tiedot:

  • Alkuperäisen ilmoittautujan nimen
  • Siirron saajan nimen (mikäli siirto tehdään toiselle henkilölle)
  • Mihin tapahtumaan siirto tehdään

Siirtopyynnön jälkeen saat sähköpostitse ohjeet siirron saajan ilmoittautumista varten.

FORCE MAJEURE

Jos tapahtuma joudutaan peruuttamaan tai sitä ei pystytä järjestämään ylivoimaisen esteen johdosta, noudatetaan ylivoimaista estettä koskevia ehtoja ja lainsäädäntöä. Järjestäjä ei ole näissä tilanteissa vahingonkorvausvelvollinen aiheutuneista kuluista. Ylivoimaisena esteenä pidetään järjestäjän vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevaa tapahtumaa, jota järjestäjä ei ole voinut kohtuudella ottaa huomioon sopimuksentekohetkellä ja jonka seurauksia järjestäjä ei myöskään kohtuudella olisi voinut välttää tai voittaa. Ylivoimaiseksi esteeksi katsotaan esimerkiksi hirmumyrsky, muu poikkeuksellinen säätila, yleiseen turvallisuuteen tai järjestykseen vaikuttava poikkeustila, viranomaisen antama määräys tai muu ylivoimainen este tapahtuman järjestämiselle.

TAPAHTUMAN AJANKOHDAN MUUTOS JA SIIHEN LIITTYVÄ OSALLISTUMISEN SIIRTO

Noudatamme hallituksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistusta yli 500 hengen yleisötapahtumien perumisesta heinäkuun loppuun saakka koronavirusepidemian takia. Tästä syystä joudumme valitettavasti siirtämään lauantaiksi 25.4.2020 suunnitellun Helsinki10 -juoksutapahtuman uuteen ajankohtaan ja se järjestetään 26.9.2020. Suosittelemme osallistumisen siirtämistä joko uuteen päivämäärään tai – mikäli uusi päivämäärä ei sovi aikatauluihisi – vuoden 2021 tapahtumaan, joka järjestetään 24.4.2021. Jos siirto 26.9.2020 tapahtumaan sopii, sinun ei tarvitse tehdä mitään, koska ilmoittautumisesi on siirretty automaattisesti uuteen tapahtumaan. Osallistumisen siirto vuoden 2021 asti onnistuu maksutta 30.5.2020 asti lomakkeella, joka on lähetetty kaikille 12.3.2020 mennessä ilmoittautuneille sähköpostitse ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Jos et ole saanut sähköpostia siirtoa varten, jos et halua siirtää osallistumistasi syksyn 2020 tai vuoden 2021 tapahtumaan tai jos sinulla on muuta kysyttävää tapahtumasta tai sen järjestelyistä, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme (ks. yhteystiedot täältä). Syksyn 2020 tapahtuma tullaan järjestämään 26.9.2020 huomioiden mahdollisesti voimassa olevat rajoitteet ja ohjeistukset tapahtumien järjestämiseen liittyen.

OSALLISTUMISEN VARMISTUS

Jos nimesi on osallistujalistalla, osallistumisesi on kunnossa. Jos et ole varma menikö osallistumisesi rekisteröinti läpi, olethan yhteydessä: info @ helsinkihalfmarathon.fi

 

MAKSUTAVAT

Osallistumismaksun saat maksettua helposti suomalaisin verkkopankkitunnuksin, Visa / MasterCard -korteilla tai liikuntaseteleillä. Liikuntaseteleistä otamme vastaan Smartum-, Virike- ja Eazybreak-setelit.

Ohjeet liikuntaetumaksuun täällä!

VAKUUTUS JA OSALLISTUJAN VASTUU

Osallistujat osallistuvat omalla vastuulla tapahtumaan, eikä kisajärjestäjä ole vakuuttanut erikseen juoksijoita tapaturman, loukkaantumisen tai muun mahdollisen tilanteen varalta. Osallistujille suositellaan kattavaa vapaa-ajan vakuutusta. Ensiapu sijaitsee maalissa ja reitillä.

VALO- JA VIDEOKUVAUS

Helsinki10:n järjestäjillä on täysi käyttöoikeus tapahtuman aikana järjestäjien toimesta otettuihin valokuviin sekä videokuvaan. Julkaisemme tunnelmia myös sosiaalisessa mediassa.

Muut tapahtumat

HELSINKI TWILIGHT RUN & WALK 1.8.2020

lue lisää

HELSINKI MARATHON 22.8.2020

lue lisää

HELSINKI HALF MARATHON 26.9.2020

lue lisää

KIDS RUN HELSINKI HHM 26.9.2020

lue lisää