Helsinki10:n lähdön poikkeusjärjestelyt

Helsinki10 juostaan 21.8.2021 poikkeusjärjestelyin ja tapahtuman terveysturvallisuussuunnitelma on tehty yhteistyössä Helsingin tartuntatautilääkärin kanssa. Tänä vuonna juoksijat päästetään liikkeelle pienissä ryhmissä poikkeuksellisen tilanteen vuoksi. Lähtösuora jaetaan lohkoihin, ja juoksijoita päästetään kerralla lähtösuoralle 50 henkilöä per lohko. Katso alta tarkemmat ohjeet lähtöön saapumiseen.

  • Lähtö tapahtuu 15 minuutin aikaikkunassa klo 12.30-12.45. Ajanotto käynnistyy vasta lähtöviivalta, voit siis ylittää lähtöviivan milloin tahansa aikaikkunan puitteissa.
  • Helsinki10:n lähtösuora sijaitsee noin 600 metrin päässä tapahtuma-alueesta Ehrenströmintiellä Cafe Ursulan läheisyydessä. Tapahtumahenkilöstö päästää lähtösuoralle juoksijoita sitä mukaa, kun tilaa vapautuu. Seuraathan tapahtumahenkilöstön sekä kuuluttajan ohjeita lähdössä!
  • 50 henkilön lohkot päästetään liikkeelle noin 30s välein, tai kun edellinen lohko on kokonaan päässyt liikkeelle. Tapahtumahenkilöstö ohjeistaa lohkojen liikkumista lähtösuoralla, joten seuraathan heidän ohjeita tarkasti.
  • Juoksijoille ei ole määritelty erikseen omaa lähtöaikaa, vaan pyydämme juoksijoita saapumaan lähtöön omatoimisesti oman tavoiteajan mukaisesti alla olevia aikatauluja seuraten. Jos tavoiteaikasi on muuttunut ilmoittautumisesi jälkeen, ei sinun tarvitse ilmoittaa sitä erikseen meille. Voit lähteä vapaasti uuden nykyisen tavoiteaikasi mukaisessa aikaikkunassa.
  • Ruuhkien välttämiseksi suosittelemme siirtymään lähtösuoran sisäänkäynnille tavoiteaikasi mukaisessa aikavälissä seuraavasti:

10 km:

  • Jos tavoiteaikasi on 10 kilometrillä 37 min tai alle (miehet) tai 40 tai alle (naiset) voit tulla lähtösuoralle erillistä eliittijuoksijoiden sisäänkäyntiä käyttäen, ja pääset lähtemään ensimmäisessä ryhmässä. Tämä sisäänkäynti sijaitsee lähtöviivan läheisyydessä (tunnistat lähtöviivan punaisista New Balancen tolpista). Eliittiryhmän juoksijoiden tulee saapua lähtöpaikalle viimeistään 12.25.
  • Jos tavoiteaikasi on 10 kilometrillä 55 min tai alle, suosittelemme saapumaan lähtösuoran sisäänkäynnille aikavälillä 12.30-12.37
  • Jos tavoiteaikasi on 10 kilometrillä 60 min tai yli, suosittelemme saapumaan lähtösuoran sisäänkäynnille aikavälillä 12.38-12.45

TÄRKEINTÄ ON, ETTÄ SAAVUT LÄHTÖSUORALLE VASTA, KUN SIELLÄ ON RIITTÄVÄSTI TILAA, MUISTAT PITÄÄ TURVAVÄLIT KUNNOSSA MUIHIN JUOKSIJOIHIN ENNEN LÄHTÖÄ, JA SEURAAT HENKILÖKUNNAN OHJEITA!

HUOM! Tapahtuma-alueella Meripuistossa on todella paljon tilaa lähdön odotteluun. Mikäli lähtösuoran sisäänkäynnille muodostuu jonoa, odotathan lähtövuoroasi riittävän etäisyyden päässä lähtösuorasta, ja tulet lähtösuoran sisäänkäynnille vasta, kun siellä on tilaa. Ajanotto käynnistyy, kun ylität lähtöviivan, joten lähtöön siirtymisessä ei ole kiirettä!